Oprindelse, udvikling og virkning

Akupunktur er en vigtig del af traditionel kinesisk medicin, og har en lang historie bag sig. Lang tid før vor tidsregning blev der skrevet medicinske værker i Kina, der stadig bruges verden over, og som danner grundlag for hele den kinesiske medicin. Et gammelt fag i fortsat udvikling.

Akupunkturen er de senere år blevet mere og mere populær, og grunden til dette er, at det er dén alternative behandlingsform med den mest effektive virkning. En virkning der fortsat bliver dokumenteret verden over. Og det er ikke kun som smertestillende behandling. Det gælder også i behandlingen af en lang række af symptomer og sygdomme.

På Medital Klinik Danmark kombinerer vi princippet om holisme fra den traditionelle kinesiske medicin med den nyeste videnskabelige viden om akupunkturens virkeområder.

Virkning

I den klassiske akupunktur anskuer man kroppen ud fra et hele. Det vil sige at krop og sind er uadskillelige og påvirker hinanden. Det du tænker og føler påvirker din krop, og din krop påvirker det du tænker og føler, altså dit sind og humør. Tænk bare på hvordan dine muskler spænder op, når du er stresset eller noget går dig på, og hvordan dit humør og mentale overskud er, når du har ondt et sted, og ikke føler dig på toppen. I akupunkturen betragtes funktioner som tanker, følelser, muskelspændinger, hormoner og al fysiologisk aktivitet som værende energetisk. Energi der kan påvirkes via akupunkturpunkter på kroppens energibaner, meridianer eller organbaner. De kaldes også organbaner fordi kroppens organer hænger sammen med specifikke funktioner, sanser og kropsvæv. F.eks. afspejler en tør hud lungerne, en fugtig, svampet hud fordøjelsen, tørre kløende øjne leveren og en rødsprængt hud hjertet og kredsløbet og dermed stressniveauet. Nyrernes energi influerer både på hjerte og blodtryk samt på leddenes tilstand, ledvæsken især i lænd og knæ. Organbaner og meridianer dækker hele kroppen, hovedet og ansigtet.

Medital Klinik Danmark


Nørre Søgade 27A 1.tv. - 1370 København K - Tlf: 39 43 39 39