Behandlinger: Akupunktur og rygestop

Akupunktur og rygestop

Det er sjældent et problem at stoppe med at ryge. Udfordringen ligger i ikke at starte igen.

Vores behandling er derfor bygget op om at forblive røgfri, efter du har truffet din beslutning om at holde op.

Du får hjælp til at reducere de værste abstinenser, og dermed får du reduceret lysten til at ryge. Du får samtidig rettet op på dine ubalancer, så din risiko for at falde i, mindskes markant.

75 % stopper med vores akupunkturbehandling

I klinikken har vi de sidste ti år opgjort, at 75 % af de rygere, der får vores akupunkturbehandling, permanent stopper med at ryge efter endt behandling.

Dette er et virkeligt godt resultat sammenlignet med andre rygestoptilbud.

Selve akupunkturbehandlingen

Ved første behandling snakker vi sammen om din motivation.

Det er vigtigt, du har røget den sidste cigaret inden behandlingens start, og at du dermed har taget en fast beslutning om at holde op.

Du får en behandling, der passer til præcis dine rygestopbehov. Det øger markant dine muligheder for ikke at begynde at ryge igen.

Behandlingen består af en kombination af kropsnåle, som du ligger og hviler med i 20-25 minutter, samt nogle bittesmå tryknåle, du får sat i øret, så virkningen af behandlingen bliver forlænget.

Antallet af behandlinger, du skal have for at opnå et varigt rygestop, afhænger af størrelsen af dit cigaretforbrug og antal år, du har røget, samt hvor stærk din motivation for at stoppe er.

Du skal regne med 1-5 behandlinger.

Akupunktur og rygning

På Meditalklinikken oplever vi, at akupunktur har en udrensende effekt på lungerne og en afslappende virkning på krop og sind. Begge dele reducerer behovet for og lysten til at ryge.

Denne kombination af at opnå indre ro og samtidig få udrenset de afhængighedsdannende stoffer, er kilden til ikke at begynde at ryge igen.

En større undersøgelse om langtidsvirkningen af akupunktur og rygestop1 viser, at akupunkturbehandling kan hjælpe motiverede rygere til at reducere deres rygning og endda kvitte cigaretterne fuldstændigt.

Effekten af akupunkturbehandlingen kan vare i 5 år og dermed reducere lysten til at ryge også på langt sigt.

Samtidig viser undersøgelsen, at ikke alle akupunkturpunkter har præcis den samme virkning på alle rygere. Derfor har en individuelt tilpasset behandling langt bedre effekt end en standard programbehandling.

Rygning og følelsen af velvære

Rygning dulmer nerverne og mængden af afslappende hormoner i kroppen bliver øget, så vi føler større velvære. Denne oplevelse af velvære er dog kortvarig, for de aktive stoffer i tobak er kraftige og vanedannende, så trangen til at ryge bliver yderligere forstærket af hver ekstra cigaret.

Denne velværefølelse glemmer hjernen ikke, og alle rygere har deres yndlingssmøger eller tidspunkter, hvor rygningen forbindes med noget rigtigt rart, afslappet eller hyggeligt. Det er årsagen til, at det så let igen at falde i.

Motivation

Motivation er en væsentlig faktor, når du skal holde op med at ryge. Derfor er det en god ide at tænke over, hvad din motiverende faktor er.

Når du er bevidst om dine motivationsfaktorer og samtidig tager beslutningen om at holde op, viser vores erfaringer, at effekten af behandlingen markant forøges. Altså i modsætning til, hvis det er omverdenen, der tager beslutningen for dig.

Priser

1. behandling inkl. øreakupunktur: 750,-

Efterfølgende behandling inkl. øreakupunktur: 650,-